Actueel

 • Fijne dagen en een mooi 2020!

  met natuurlijk veel betalende debiteuren en een soepel debiteurenbeheer!

  Zo schreven we nog hoe je goede voornemens voor 2019 kunt financieren via goed debiteurenbeheer, en zo zijn we alweer een jaar verder… Het jaar vloog voorbij. Zo snel dat we bijna zouden vergeten dat Van Zon Business nu alweer zeven jaar bestaat. Maar op de valreep van 2019 staan we daar toch nog heel even bij stil. 

  Lees meer…
 • Laatste kans: Regel nu de betalingen van 2019!

  Want in december hebben de meeste debiteuren geen tijd of geld...

  Elke ondernemer heeft ermee te maken; klanten die niet op tijd betalen of helemaal niet betalen. Maar met het einde van het jaar in zicht, ja het is alweer bijna zover!!, is het tijd om de balans op te maken. Letterlijk in dit geval. En op die balans wil je natuurlijk zo min mogelijk debiteuren. Dat hoeft ook niet, als je nu werk maakt van de betalingen van dit jaar. En in november heb je daarvoor de laatste kans….

  Lees meer…
 • Op krediet of niet…?

  Wanneer je wel en wanneer je niet meer levert als jouw klant niet betaalt

   

  Betaalt jouw klant niet meer op tijd? Terwijl ze altijd voor de vervaldatum het geld overmaakten. Of is het een nieuwe klant die ondanks alle afspraken de facturen open laat staan? Als jouw klant niet betaalt, of niet op tijd betaalt, kun je ervoor kiezen om ook jouw dienstverlening te stoppen. Maar is dat de beste manier? Wel of geen krediet verlenen is geen vraag met een standaard antwoord. Welke opties je hebt, lees je in dit blog.  

  Lees meer…
 • Een niet-betalende, ontevreden klant? Zo ga je daarmee om…

  Je levert een goed product, de service is prima en je staat altijd voor jouw klanten klaar. En dan is er ineens die ene klant die niet betaalt omdat hij ontevreden is. Wees gerust, je bent echt de enige niet die dat overkomt. Het is zelfs een kans om de klantrelatie te verbeteren. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in dit blog.

  Lees meer…
 • Goed de zomer door, met praktische tips voor jouw debiteurenbeheer

  Staan bij jullie de koffers al ingepakt? Hier nog niet helemaal, maar wel bijna. Van Zon Business gaat deze zomer naar de zon. Wel Van Zon, maar iets minder Business dus. Iets, want ook al zijn we even in de zomer-modus, het werk gaat natuurlijk gewoon door. Dus zijn er vragen? Mail ons en we antwoorden gewoon, waar we ook zijn. 

  Lees meer…
 • Zomertips: zo worden in de zomer jouw facturen wel betaald

  Bij sommige bedrijven is het in de zomer superdruk maar er zijn er ook genoeg waar het allemaal wat rustiger is. Omdat er minder opdrachten zijn of omdat er minder personeel is door de vakantieperiode. En in sommige branches gaat de deur helemaal op slot, zoals de bekende bouwvak.

  Lees meer…
 • Internationale klanten; zo ga je om met wanbetalers uit het buitenland

  Zakendoen met het buitenland is vaak een mijlpaal voor een bedrijf. Het klantenbestand breidt uit en zo’n internationale afnemer is meestal ook goed voor het imago. Maar… die buitenlandse klant moet wel betalen. En daar wil het wel eens misgaan. Wat je moet doen om dat te voorkomen, of hoe je bij internationale wanbetalers de schade kunt beperken, vertellen we je hier in dit blog.

   

  Lees meer…
 • Zo ga je als starter om met niet-betalende klanten

  Heb je een nieuwe klant? Gefeliciteerd! En ben jij zelf een startende ondernemer? Dan is dit helemaal een mijlpaal om even bij stil te staan. Want die klanten, daar moet jij het natuurlijk van hebben. Daar komen de inkomsten vandaan. Mits ze betalen, dat dan weer wel. Maar ook dat kun jij zelf regelen, door het direct vanaf de start goed aan te pakken.

   

  Lees meer…
 • Betalingen na de Brexit? Better be safe than sorry!

  Dat de Brexit niet soepel loopt, is geen nieuws. En dat ondernemers die met bedrijven in het VK zaken doen zich moeten voorbereiden, ook niet. Maar wie weet hoe je je moet voorbereiden? De Britten zelf hebben, zo lijkt het toch, nog geen idee welke kant het opgaat. Dus hoe moet jij als Nederlandse ondernemer dat dan wel weten? Toch is die voorbereiding nodig, en dat betekent ook het regelen van de betalingen na de Brexit!

  Lees meer…
 • Goede voornemens van 2019 financieren? Regel dan het debiteurenbeheer!

  2019 staat weer voor de deur. De laatste deadlines moeten nog gehaald worden, de kerstborrel geregeld en natuurlijk de relatiegeschenken. Kortom, het is druk zo richting de feestdagen. Maar ergens op de achtergrond denken we al aan 2019, misschien heb je de plannen voor volgend jaar zelfs al helemaal uitgewerkt. Wat de plannen of goede voornemens ook zijn, weet je al hoe je ze kunt financieren?

  Lees meer…
 • Ondernemen is risico beperken

  Ondernemen is risico nemen wordt altijd gezegd. Maar een slimme ondernemer kijkt ook hoe dat risico beperkt kan worden. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de geldstromen op orde zijn. Als Van Zon Business schuiven we vaak aan bij bedrijven waar het debiteurenbeheer niet heel goed geregeld is. En dat kan natuurlijk ook een risico voor ons zijn. Immers, wordt onze opdrachtgever niet goed betaald, dan bestaat de kans dat wij dat ook niet worden.

  Lees meer…
 • Voorkom acute geldproblemen met goede bedrijfsprocessen

  “Er is nú geld nodig”, met dit zeer dringende verzoek wordt de debiteurenadministratie in sommige bedrijven nogal eens opgezadeld. In sommige bedrijven, want als de processen goed geregeld zijn, loopt de productie, levering en klantenservice meestal als een zonnetje. En het debiteurenbeheer dus ook. Is dat echter niet het geval, dan zie je dat in het debiteurenbeheer. Want alles wat ergens in een proces misgaat, zie je daar terug.

  Lees meer…
 • Meerwaarde door meer waarde in het bedrijf

  Het hebben van voldoende liquide middelen of een gunstige cashflowpositie biedt een bedrijf om meerdere redenen meerwaarde. Daarbij biedt het op tijd betaald worden, kennis van de financiële situatie in het bedrijf en gestroomlijnde processen, een gezonde basis om verder te groeien.

  Lees meer…
 • Slim plannen om personeelspiek te managen

  Met de start van het hoogseizoen stijgt de omzet en in gelijke tred de zorg om het personeel. Voldoende, goed opgeleid en flexibel personeel is juist nu nodig. Bij heel veel bedrijven. En precies daar zit ook het knelpunt; de arbeidsmarkt is krap waardoor je als bedrijf moeite hebt om genoeg goede mensen te vinden. Slim plannen en op tijd beginnen met werving is noodzakelijk om de druk van de personeelspiek op te kunnen vangen.

  Lees meer…
 • Vakantiegeld betalen? Zo heb je er voldoende geld voor!

  Als werkgever komt de dure periode er nu aan; in mei betalen de meesten het vakantiegeld aan hun medewerkers uit. Dubbele lasten dus waarover je een maand later nog eens de sociale lasten moet betalen. Een tijd die logischerwijs flink op de balans drukt. Maar als je eens goed naar de openstaande facturen kijkt, kun je er met wat slim debiteurenbeheer toch voor zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om het vakantiegeld uit beschikbare eigen middelen te betalen.

  Lees meer…
 • Zo vind je het juiste incassobureau

  Staat de factuur zolang open dat een incasso de noodzakelijke volgende stap is? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Maar welk bureau kies je dan? En hoe weet je zeker dat ze de rekening ook succesvol zullen incasseren? Wij hebben hier regelmatig mee te maken en helpen onze klanten dan snel het juiste incassobureau te vinden. 

  Lees meer…
 • Kennis is macht en levert geld op

  Wie weet hoe het werkt, weet hoe een bedrijf geld verdient én ontvangt. Kennis over debiteurenbeheer ofwel creditmanagement, is rendabel maar ook noodzakelijk. Met goed en consequent debiteurenbeheer houd je jouw klanten bij de les en zorg je dat je op tijd betaald wordt. Maar hoe je dat nu goed regelt, dat vertellen wij je. Wekelijks met handige tips op social media, maandelijks met deze blogs en binnenkort ook met een webinar of presentatie. 

  Lees meer…
 • 6 tips voor een groeiend bedrijf met een goed debiteurenbeheer

  Jouw bedrijf groeit en iedereen is tevreden met die groei. Jij ook en toch houdt het je soms ook wakker. Want wat als de groei te snel gaat, als het bedrijf de groei financieel niet aankan? Het zal de eerste keer niet zijn dat een bedrijf ten onder gaat aan zijn eigen succes… Allemaal doemgedachtes die je afhouden van wat je eigenlijk wilt doen; ondernemen en werken aan een mooie organisatie! En met een goed geregeld debiteurenbeheer kan dat ook. Want wie het debiteurenbeheer nu professionaliseert, creëert een solide basis voor een grotere organisatie.

  Lees meer…
 • Zo betalen de klanten in 2018 wel op tijd!

  Een nieuw (boek)jaar en dus nieuwe kansen. Allereerst wensen wij jou natuurlijk een heel mooi 2018 met veel op tijd betalende klanten! En mocht dat laatste een beetje tegenvallen, dan geven wij je hierbij alle tips en informatie om te zorgen dat ze wel op tijd betalen of hoe je ermee omgaat als de facturen toch onbetaald blijven. 

  Lees meer…
 • Onbedoeld Sinterklaas door te laat betalende klanten

  Sommige bedrijven betalen hun facturen standaard te laat; soms bewust omdat zij hun eigen betalingstermijn aanhouden, soms omdat zij hun liquiditeiten zo op peil kunnen houden. Als jouw klanten jou te laat betalen omdat het voor hun saldo beter uitkomt, dan financier jij ze dus eigenlijk, en dat was vast nooit jouw bedoeling. Je bent toch zeker Sinterklaas niet?!?

  Lees meer…