Actueel

 • Ondernemen is risico beperken

  Ondernemen is risico nemen wordt altijd gezegd. Maar een slimme ondernemer kijkt ook hoe dat risico beperkt kan worden. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de geldstromen op orde zijn. Als Van Zon Business schuiven we vaak aan bij bedrijven waar het debiteurenbeheer niet heel goed geregeld is. En dat kan natuurlijk ook een risico voor ons zijn. Immers, wordt onze opdrachtgever niet goed betaald, dan bestaat de kans dat wij dat ook niet worden.

  Lees meer…
 • Voorkom acute geldproblemen met goede bedrijfsprocessen

  “Er is nú geld nodig”, met dit zeer dringende verzoek wordt de debiteurenadministratie in sommige bedrijven nogal eens opgezadeld. In sommige bedrijven, want als de processen goed geregeld zijn, loopt de productie, levering en klantenservice meestal als een zonnetje. En het debiteurenbeheer dus ook. Is dat echter niet het geval, dan zie je dat in het debiteurenbeheer. Want alles wat ergens in een proces misgaat, zie je daar terug.

  Lees meer…
 • Meerwaarde door meer waarde in het bedrijf

  Het hebben van voldoende liquide middelen of een gunstige cashflowpositie biedt een bedrijf om meerdere redenen meerwaarde. Daarbij biedt het op tijd betaald worden, kennis van de financiële situatie in het bedrijf en gestroomlijnde processen, een gezonde basis om verder te groeien.

  Lees meer…
 • Slim plannen om personeelspiek te managen

  Met de start van het hoogseizoen stijgt de omzet en in gelijke tred de zorg om het personeel. Voldoende, goed opgeleid en flexibel personeel is juist nu nodig. Bij heel veel bedrijven. En precies daar zit ook het knelpunt; de arbeidsmarkt is krap waardoor je als bedrijf moeite hebt om genoeg goede mensen te vinden. Slim plannen en op tijd beginnen met werving is noodzakelijk om de druk van de personeelspiek op te kunnen vangen.

  Lees meer…
 • Vakantiegeld betalen? Zo heb je er voldoende geld voor!

  Als werkgever komt de dure periode er nu aan; in mei betalen de meesten het vakantiegeld aan hun medewerkers uit. Dubbele lasten dus waarover je een maand later nog eens de sociale lasten moet betalen. Een tijd die logischerwijs flink op de balans drukt. Maar als je eens goed naar de openstaande facturen kijkt, kun je er met wat slim debiteurenbeheer toch voor zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om het vakantiegeld uit beschikbare eigen middelen te betalen.

  Lees meer…
 • Zo vind je het juiste incassobureau

  Staat de factuur zolang open dat een incasso de noodzakelijke volgende stap is? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Maar welk bureau kies je dan? En hoe weet je zeker dat ze de rekening ook succesvol zullen incasseren? Wij hebben hier regelmatig mee te maken en helpen onze klanten dan snel het juiste incassobureau te vinden. 

  Lees meer…
 • Kennis is macht en levert geld op

  Wie weet hoe het werkt, weet hoe een bedrijf geld verdient én ontvangt. Kennis over debiteurenbeheer ofwel creditmanagement, is rendabel maar ook noodzakelijk. Met goed en consequent debiteurenbeheer houd je jouw klanten bij de les en zorg je dat je op tijd betaald wordt. Maar hoe je dat nu goed regelt, dat vertellen wij je. Wekelijks met handige tips op social media, maandelijks met deze blogs en binnenkort ook met een webinar of presentatie. 

  Lees meer…
 • 6 tips voor een groeiend bedrijf met een goed debiteurenbeheer

  Jouw bedrijf groeit en iedereen is tevreden met die groei. Jij ook en toch houdt het je soms ook wakker. Want wat als de groei te snel gaat, als het bedrijf de groei financieel niet aankan? Het zal de eerste keer niet zijn dat een bedrijf ten onder gaat aan zijn eigen succes… Allemaal doemgedachtes die je afhouden van wat je eigenlijk wilt doen; ondernemen en werken aan een mooie organisatie! En met een goed geregeld debiteurenbeheer kan dat ook. Want wie het debiteurenbeheer nu professionaliseert, creëert een solide basis voor een grotere organisatie.

  Lees meer…
 • Zo betalen de klanten in 2018 wel op tijd!

  Een nieuw (boek)jaar en dus nieuwe kansen. Allereerst wensen wij jou natuurlijk een heel mooi 2018 met veel op tijd betalende klanten! En mocht dat laatste een beetje tegenvallen, dan geven wij je hierbij alle tips en informatie om te zorgen dat ze wel op tijd betalen of hoe je ermee omgaat als de facturen toch onbetaald blijven. 

  Lees meer…
 • Onbedoeld Sinterklaas door te laat betalende klanten

  Sommige bedrijven betalen hun facturen standaard te laat; soms bewust omdat zij hun eigen betalingstermijn aanhouden, soms omdat zij hun liquiditeiten zo op peil kunnen houden. Als jouw klanten jou te laat betalen omdat het voor hun saldo beter uitkomt, dan financier jij ze dus eigenlijk, en dat was vast nooit jouw bedoeling. Je bent toch zeker Sinterklaas niet?!?

  Lees meer…
 • Voorkom te late betalingen rond kerst

  Geef je liever een kado dan dat je er een ontvangt? Wellicht wel, een goed uitgekozen kado is immers ook heel leuk om te geven. Maar als het kado ten koste van jou gaat, dan is dat niet zo slim. En dat is er wat er gebeurt als je jouw klanten te laat laat betalen. ‘Laat’ betalen, want als je zelf de situatie creëert waarin ze niet op tijd kunnen betalen, dan heb jij ze eigenlijk die extra betaaltermijn geboden. Terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet de bedoeling is.

  Lees meer…
 • Weet jij wat er speelt in jouw bedrijf? Check het met de gratis Quickscan Debiteurenbeheer!

  Als directeur-eigenaar ken je jouw bedrijf van binnen en buiten. En dat is maar goed ook. Die informatie heb je immers nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Maar weet je echt alles wat er speelt? Ook als het op de financiële stromen aankomt? Met de gratis Quickscan Debiteurenbeheer van Van Zon Business ontdek je of je voldoende op de hoogte bent over de echte status van het debiteurenbeheer. 

  Lees meer…
 • Goed debiteurenbeheer voor een beter bedrijfsresultaat

  Goed debiteurenbeheer levert geld op. En toch zijn er veel bedrijven waar dit het afvoerputje van de organisatie is. En er dus gewoon geld blijft liggen. Juist door de debiteuren in kaart te brengen, wordt duidelijk waar nog geld openstaat, waardoor dat komt en hoe het alsnog geïncasseerd kan worden. 

  Lees meer…
 • Staffel Conform de Wet Incassokosten

  Sinds 1 juli 2012 is de wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten in werking getreden. Deze wet, ook wel Wet Incassokosten (WIK) genoemd, bepaalt de hoogte van de incassokosten bij vorderingen buiten de rechter om. 

  Lees meer…
 • Centraal Insolventieregister

  Het Centraal Insolventieregister op Rechtspraak.nl bevat de gegevens van faillissementen, surséances van betaling en schuldsaneringen natuurlijke personen die in de lokale registers bij de verschillende rechtbanken worden bijgehouden. 

  Lees meer…
 • Werkgelegenheid uitzendkrachten groeit verder

  De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in januari met 3 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Uitzendbedrijven zagen hun omzet met 4 procent stijgen. 

  Lees meer…
 • 'Financiële afdeling moet meer invloed krijgen'

  De financiële afdeling van een bedrijf moet vaker meebeslissen over strategische keuzes. Dat vindt 62 procent van de bedrijven, zo blijkt maandag uit een onderzoek in opdracht van arbeidsbemiddelaar Robert Half.

  Lees meer…
 • Nederlands bedrijf betaalt 9 dagen te laat

  Nederlandse bedrijven betalen hun rekeningen gemiddeld negen dagen te laat, zo blijkt dinsdag uit cijfers van informatiebedrijf Dun&Bradstreet.

  Lees meer…
 • Kabinet wil onnodige stapeling van incassomaatregelen voorkomen

  Het kabinet heeft besloten een Centraal Digitaal Beslagregister (CDB) op te richten. Dit register is bedoeld om opgelegde beslagen per debiteur inzichtelijk te maken. Hierdoor kan onnodige stapeling van incassomaatregelen worden voorkomen en wordt bewaakt dat mensen genoeg geld overhouden om rond te kunnen komen (beslagvrije voet).

  Lees meer…
 • MKB'ers zien betalingstermijn niet verbeteren

  Ruim twee derde van de mkb'ers ziet dan klanten een langere betalingstermijn aanhouden dan in 2011. Slechts 7 procent van de ondernemers verwacht een verbetering in het betalingsmoraal.

  Lees meer…